Το μέλι είναι ένας φυσικός, γλυκός θησαυρός, γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα.

Οι αρχαίοι Έλληνες αξιολογούσαν το μέλι & τις ιδιότητές του ως ένα δώρο από τους θεούς. Δεν είναι απλή σύμπτωση ότι το μέλι και οι μέλισσες πρωταγωνιστούν στην ελληνική μυθολογία…

Ο Ιπποκράτης αναγνωρισε στο μέλι τις θεραπευτικές του ιδιότητες και πολλές φορές το χρησιμοποιούσε ως φάρμακο. Εκτός από τους Έλληνες και πολλοί άλλοι πολιτισμοί το θεωρούσαν ένα πολύτιμο και θεραπευτικό προϊόν. Η σύγχρονη επιστήμη έχει αναδείξει ποικιλοτρόπως την ανεκτίμητη αξία του ελληνικού μελιού.

Το αγνό μέλι παράγεται από τις μέλισσες, καθώς συλλέγουν το νέκταρ των φυτών. Δεν έχει δεχθεί καμία παρέμβαση ή κάποια μεταποίηση από ανθρώπινο χέρι και διατηρεί όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Μεσόγειος είναι η 3η υψηλότερη παγκοσμίως, μεταξύ 33 θερμών περιοχών βιοποικιλότητας.

Ελλάδα: 50% της φυτικής βιοποικιλότητας της Ευρώπης και το 80% της Βαλκανικής χλωρίδας.

Από τα 6700 συνολικά είδη, τα 1500 τουλάχιστον, υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.

Πάρα πολλά από αυτά τα φυτά είναι μελισσοκομικά.

Το ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδας, και η πλούσια χλωρίδα είναι αυτά που καθιστούν το Ελληνικό μέλι ιδιαίτερο, καθώς λόγω των παραπάνω, παράγεται ένα συμπυκνωμένο προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα ωφέλιμα για τον άνθρωπο στοιχεία.

Το ελληνικό μέλι ξεχωρίζει ανά τον κόσμο για την αγνότητα, τη γεύση και όλα τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

author-avatar

Γαβριήλ Κονδύλης

Ο Γαβριήλ κατάγεται από τους Μύλους της Νάξου (Κυκλάδες), όπου ζει με τη σύζυγο και την οικογένεια του, διατηρεί την επιχείρηση και φροντίζει τις μελισσούλες του. Είναι επαγγελματίας μελισσοκόμος, απόφοιτος του Γεωπονικού Τομέα, με πτυχίο Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής, έχει αρκετές συμμετοχές σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, διημερίδες και οτιδήποτε άλλο αφορά την ενημέρωση – εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τον μελισσοκομικό κλάδο, την μελισσοκομία και τις μέλισσες. Μέσω άρθρων που γράφει περιστασιακά ο ίδιος, προσπαθεί για την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου, τόσο για μελισσοκομικά θέματα, όσο και για θέματα που απασχολούν το χωριό που ζει και γενικότερα την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο.